26 Ocak 2014 Pazar

0 Biber Halkasında Yumurta


Biber Halkasında Yumurta
Biber Halkasında Yumurta
Kahvaltı için farklı bir seçenek : Biber Halkasında Yumurta
Özellikle çalışanlar için haftasonu kahvaltıları çok önemlidir. Çünkü aileyle kahvaltı yapılabilen tek zaman dilimidir haftasonları. Bu nedenle kahvaltıya büyük özen gösterilir, herkes maharetini koyar ortaya. Kahvaltı masası şen olsun ki insanlar bunun tadını çıkarabilsin.
Ben de eşim de çalıştığımız için haftasonları kahvaltıda farklı şeyler denemeye çalışıyoruz. Şöyle güzel bir biberin ortasında kırılan yumurta kahvaltının hemen baş tacı oluyor. Sizler için de farklı bir seçenek olduğunu düşünüyorum.
Sağlıcakla kalın.

Malzemeler:

Kişi sayısı kadar yumurta
Dolmalık yeşil, kırmızı veya sarı biber
Tuz
Karabiber
Acı kırmızı biber
Zeytinyağı
Kaşar Peyniri

Biber Halkasında Yumurta

Hazırlanışı :

Biberleri 1cm kalınlığında halka olarak doğrayın. Bir yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıttıktan sonra biberlerin her iki yüzeyini 30 saniye kavurun.
Yumurtaları biberlerin içine kırıp tavayı en kısık konuma alın. Tuz, karabiber serpin ve birer parça acı kırmızı biber koyun. Bir kapakla kapatın.  Böylece yumurtanın altı yanmayacak, yumurtaların her tarafı eşit olarak pişecektir. Yumurtaların üst kısmı beyazlaşınca birer dilim kaşar peyniri koyup ocağı kapatın. Peynir yumurtanın sıcaklığı ile eriyecektir.
Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya